Centar za lasersku medicinu - Lasersko oblikovanje tela

Lasersko oblikovanje tela je najnovija neinvazvna tehnika redukcije masnih naslaga na trbuhu i butinama, nadlakticama i na regiji podbratka. Kada se kombinuje sa prethodnim smrzavanjem masnih naslaga (kriolipolizom) daje posebno dobre rezultate kod upornog i tvrdog celulita u stadijumu III i IV.

Obzirom da je lasersko oblikovanje tela nehirurški tretman ima značajne prednosti u odnosu na klasičnu hirušku lipolizu, a pogotovo u odnosu na mezoterapijsku lipolizu gde se koriste različite strane supstance u svrhu topljenja masnih naslaga. Laserski tretman je siguran, komforan, efikasan i individualno se prilagođava svakom pacijentu ponaosob. Bez ograničenja se primenjuje za sve tipove kože, ali nije metoda za redukciju telesne tezine.

Povećanjem temperature u dubini masniiih naslaga na 45 stepena celzijusa, u trajanju od 15 do 20 minuta, trajno se uništavaju masne ćelije. Pri tome se površina kože hladi, kako bi tretman bio maksimalno komforan, bez bola I bez mogućnosti da se na površini kože naprave toplotna oštećenja. S obzirom na dobro poznate osobine lasera da u isto vreme utiču na stvaranje kolagenih vlakana u koži, nakon ove vrste tretmana nema opuštenosti i mlitavosti kože.

Kontrolaindikacije za ovu vrstu tretmana su pacijenti koji uzimaju lekove koji povećavaju fotosenzitivnost, epilepsija, trudnoca, maligniteti, hemofilija i metalni implanti u zoni tretmana.

Kriolipoliza je najsavremenija, nehirurška, neinvazivna i potpuno bezbedna tehnika za uklanjanjanje lokalizovanih masnih naslaga i celulita kao što su naslage na struku iznad bokova, na zadnjici, stomaku, leđima, nadlakticama, nogama i podbratku i sve to bez korišćenja anestezije.

Efikasno i forsirano se hladi masno tkivo do stepena postizanja kristalizacije u masnim ćellijama. Postignuta kristalizacija unutar masnih ćeliija je nepovratan proces i dovodi do konačnog oštećenja masne ćelije i njenog poropadanja, bez potrebe da se naknadno interveniše usisavanjem masnih naslaga. Efekasnost tretmana se vidi kroz progresivan gubitak masnih naslaga (do 3 santimetra nakon jednočasovnog tretmana). Oko 7 milijardi ćelija biva oštećeno usled hladnoće (između 0 stepena celzijusa i 10 stepena celzijusa koja prolazi kroz sistem), a zatim ih telo fizički eliminiše.

Laserska redukcija masnih naslaga i kriolipoliza nisu metode mršavljenja, već tehnike redukcije masnih naslaga sa remodeliranjem strukture kože. Ovi tretmani su odobreni od strane FDA.

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com