Liposkulptura tela

Ona je planetarni hit i jedna od najtraženijih intervencija u estetskoj hirurgiji, kojom je moguće postići željeni izgled tela, čak i u najmanjim pojedinostima.

liposkulptura

 

Liposkulpturom se vrši preoblikovanje tela uklanjanjem masnih naslaga sa raznih delova tela kao što su: kukovi, bedra, leđa, gornji i donji stomak, "jahaće pantalone", unutrašnje strane butina i kolena, podkolenice, članci na nogama i unutrašnje strane nadlaktica. Uklonjeno masno tkivo može se, po potrebi, filtrirati i vratiti u one delove tela gde za to postoji potreba (neravnine, udubljenja, prirodne bore, podebljavanje usana, jagodica, zadnjice itd.).

Kroz manje ubode na koži posebnim instrumentima (kanilama), koji se uvlače pod kožu vrši se aspiracija masnog tkiva. Kanile moraju biti različitih veličina i oblika (promera 2-6 mm) da bi mogle ravnomerno da izvuku mast iz svih slojeva. Proces aspiracije se prethodno olakšava ubacivanjem (infiltracijom) fiziološkog rastvora sa adrenalinom ili ultrazvučnim razbijanjem masnog tkiva.

U zavisnosti od zahvaćenih regija, liposukcija može trajati od 1-5 časova i obično se odvija u periduralnoj anesteziji uz analgosedaciju. Povratak na uobičajene aktivnosti nakon 5-7 dana. Odmah nakon intervencije pacijentu se navlači steznik (mider) koji bi trebalo da nosi bar dve do tri nedelje zbog boljeg skupljanja kože, odnosno dok se otok i podliv sasvim ne umanje.

Moguća je prolazna pojava modrica i otoka koji se postepeno povlače tokom dve nedelje, kao i prolazni poremećaji senzibiliteta kože, kao i eventualne manje neravnine, zbog čega se savetuju rana postoperativna masaža i limfna drenaža. Ukoliko je koža izgubila svu svoju elastičnost, potrebno je primeniti postupak redukcije kože (lifting butina, kukova ili ruku).

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com