Korekcija ožiljaka

Hiruško otklanjanje i korekcija ožiljaka je jedna od najednostavnijih intervencija za iskusnog estetskog hirurga.

oziljci

 

Mnogobrojni su razlozi nastajanja ožiljaka. Oni se formiraju uvek na mestu gde je prekinut kontinuitet kože bez obzira da li se radi o posledici traumatske ozlede kože ili hirurške intervencije.

Pored ovoga konačni izgled ožiljka zavisi i od individualno nasleđene sposobnosti formiranja ožiljnog tkiva. Nekada su ožiljci tanki, meki u ravni kože i u koliko su dobro pozicionirani, ne predstavljaju nikakav estetski problem.

Ožiljci se otklanjaju tako što se radi njihova hirurška ekscizija i potom se atraumatskim rukovanjem tkivom, tanjim koncima, pravilnim postavljanjem ožiljka u odnosu na dejstvo sila razvlačenja kože, kao i pozicioniranjem ožiljka u regiji gde nije vidljiv ili u neki prirodan kožni nabor pokuša da se njegova vidljivost svede na estetski prihvatljiv nivo.

Bitno veći problem predstavljaju keloidni ožiljci koji najčešće na ponovljenu hiruršku intervenciju stavraju još ružnije ožiljno tkivo. Pokušaj njihovog uklanjanja svodi se na neposredno postoperativno ubrizgavanje kortikosteroidnih preparata u koliko se očekuje da će organizam odreagovati na mestu intervencije.

U neposrednom postoperativnom toku naši hirurzi će vam svakako preporučiti i više različitih krema koje ubrzavaju maturaciju (sazrevanje) ožiljnog tkiva i omogućavaju da on dobije estetski prihvatljivu formu.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com