Smanjenje grudi

Ovo je veoma efektan estetski zahvat kojim se velike grudi smanjuju na željenu veličinu, a meke i opuštene uzdižu, čime se dobija lepša figura i skladnije telo.

smanjenje

 

Žene sa velikim opuštenim grudima mogu imati različite medicinske probleme prouzrokovane težinom samih dojki: bol u vratnoj kičmi, iritacija razvučene kože, deformacije kičmenog stuba, kao i probleme sa disanjem. Bretele grudnjaka koje se usecaju u ramena dugi niz godina za sobom ostavljaju deformitete. Neuobičajeno velike i teške dojke mogu kod žena ili devojaka izazvati nesigurnost i kompleks.

Smanjenje dojki koje se naziva redukciona mamoplastika sastoji se u uklanjanju dela masnog tkiva, mlečne žlezde i kože u višku sa grudi, čineći ih manjim, lepše oblikovanim, lakšim i čvršćim. Moguće je smanjiti i veličinu same bradavice i njene areole.

Cilj ovakvih intervencija je napraviti manje, lepše oblikovane i bolje postavljene grudi, proporcionalne sa telom pacijenta. Redukcijom grudi može se značajno uticati na povećanje samopouzdanja kod pacijenta. Takođe, deluje se i ortopedski oslobađanjem od bola u kičmi izazvanog velikim grudima. Intervencija se radi u opštoj anesteziji.

Na nogama možete biti već dva dana nakon operacije, a bolovi u dojkama mogu se smanjiti analgeticima. Uz detaljne postoperativne instrukcije, većina žena se normalnom životu i lakšim svakodnevnim obavezama vraća nakon dve nedelje.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com