zatezanje čela

Kada se pojavi veliki broj bora na čelu, a nivo obrva padne ispod uobičajenog, vreme je za takozvani čeoni lifting, kojim ćete ponovo postići maladalački izgled lica.

celo

 

Čelo, kapci i donji delovi lica usled starenja najpre podležu gubitku tonusa. To opuštanje povlači za sobom opuštanje obrva što doprinosi tužnom i umornom izgledu lica i stvara višak kože na gornjim kapcima. Intervencijom se vrši podizanje prvenstveno spoljašnje polovine obrva, korekcija vertikalnih bora između obrva kao i dugačkih horizontalnih bora na čelu, a zatim zatezanje i podizanje viška opuštene kože čela.

Rez se pravi u kosmatom delu glave između gornjih polova ušnih školjki, koža čela oslobodi do obrva, a njen višak odstrani uz prethodnu neutralizaciju mišića koji vrše nabiranje čela. Podizanje obrva i zatezanje čela može se izvesti kroz minimalne otvore od dva santimetra endoskopskim putem. Ovo može da bude samostalna procedura ili se izvodi zajedno sa operacijom zatezanja opuštene kože lica. Podizanje obrva može da se izvede i jednostavnom operativnom tehnikom kroz tri pojedinačna manja otvora u kosmatom delu glave i ta procedura traje znatno kraće, oko 1 čas.

Operacija u zavisnosti od operativne tehnike traje od 2-3 časa i obavlja se u lokalnoj anesteziji sa intravenskom analgosedacijom. Pranje kose i povratak na uobičajene aktivnosti je moguće nakon 2-3 dana, dok se konci uklanjaju između 10. i 15. dana. Retke komplikacije mogu biti blagi otok i retki krvni podlivi na čelu.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com