Podmlađivanje lica neinvanzivnim metodama

Metode koje koristimo u našoj ustanovi su: površna dermoabrazija, hemijski pilinzi, ubrizgavanje botoksa, popunjavanje filerima i mezoterapija. Efekti su blistavi.

podmladjivanje-lica-1

 

Bore na licu nastaju iz tri razloga. Jedan je starenje kože pri čemu koža lica sa godinama gubi neka svoja svojstva, menjajući odnose elastičnih i kolagenih vlakana koji joj daju čvrstinu i elastičnost, kao i smanjujući procenat sadržaja vode pri čemu gubi jedrost i postaje suvlja, pa kao posledica dolazi do formiranja sitnih, ne suviše dubokih bora koje su najizraženije u regiji donjih kapaka, a kasnije sa godinama se mogu naći i na celom licu.

Drugi su bore koje nastaju svakodnevnim dejstvm ekspresivne mimične muskulature, i to su horizontalne bore na čelu, vertikalne glabelarne bore izmedju obrva, horizontalne bore u korenu nosa, radijalne bore u spoljašnjim uglovima očiju. Treća vrsta bora nastaje pod uticajem zemljine teže pri čemu se gubi fini oval lica, produbljuju nazolabijalne bore koje idu od nosa do spoljašnjih uglova usana, zatim marionetske bore koje idu od spoljašnjih uglova usana naniže prema bradi, kao i poprečne bore na vratu. Svaki tip bora zahteva drugačiji tretman.

U estetskoj hirurgiji postoji čitav niz neinvazivnih metoda kojima se na duže ili kraće vreme mogu rešiti neke od ovih bora a da pri tome intervencije ne zahtevaju nikakav preoperativni tretman, niti postoperativni izostanak od svakodnevnih obaveza. 

U zavisnosti od površine koja se tretira i same metode rada postoperativni oporavak traje od par dana do dve nedelje. Ovakve intervencije se rade u rano proleće, poznu jesen ili preko zime. Izbegava se letnji period kada je jako sunce koje bi moglo na novoj osetljivoj koži da ostavi tamne fleke.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com