Korekcija nosa

Iako predstavlja jednu od najzahtevnijih estetskih operacija na licu, ako mislite da će poboljšati izgled vašeg lica, u našoj bolnici obavljamo je rutinski.

nos

 

Korektivnom rinoplastikom se moze promeniti veličina nosa, širina nosa, otkloniti grba sa dorzuma nosa, promeniti vrh nosa i širina nozdrva kao i promeniti ugao izmedju nosa i gornje usne. Pored ovih estetskih problema , moguće je hirurškim putem otkloniti i niz funkcionalnih smetnji koje nastaju kao posledica devijacije nosne pregrade.

Izuzev u hitnim traumatskim stanjima korektivna rinoplastika se radi nakon navršenih osamnaest godina starosti, jer je to vremenski period kada se završava rast koštanih nosnih struktura, čime se isključuje mogućnost postoperativnih deformacija nosa.

Korektivna rinoplastika se može raditi u opštoj ili u lokalnoj anesteziji, što zavisi od obimnosti same hirurške intervencije. Dužina i kompleksnost zahvata zavise od individualnih faktora, kao što su struktura nosa, debljina kože, godine, naravno i od vaše želje.

Najbolje je prvih par dana provesti u krevetu sa visokim uzglavljem i hladnim oblogama preko očiju koje sprečavaju stvaranje većih otoka. Većina pacijenata je na nogama već dva dana nakon operacije, a obično se nakon dve nedelje vraćaju svakodnevnim obavezama. Fizičke aktivnosti kao što su jogging, plivanje, aerobik ili vožnja bicikla, se izbegavaju tri nedelje nakon operacije.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com