• Plastična hirurgija
  • Estetstska hirurgija lica
  • Facelifting

Facelifting – zatezanje kože lica

Najvažnije je pacijentima dati mlađi izgled sa zategnutom i svežom kožom koja sve ukupno odaje sliku prirodnosti. Dobro urađen lifting lica i vrata “vraća sat” za 5-10 godina unazad.

facelifting

 

Facelifting je hirurška procedura kojom se uklanjaju vidljivi znaci starenja na licu i vratu. Zavisno od godina starosti, koža gubi neke svoje karakteristike koje joj daju jedrost, potkožne strukture popuštaju, mišići gube tonus. Sam facelifting ne zaustavlja proces starenja ali ga fiktivno usporava.

Lifting lica se može raditi u opštoj anesteziji, ali u poslednje vreme, prateći savremene tokove anestezije, moguće ga je raditi i u lokalnoj anesteziji sa kombinovanom sedacijom (pacijent je blago uspavan).

U našoj ustanovi se radi i endoskopski asistirani facelifting, kod koga hirurg pomoću specijalnih instrumenata i kamere prati svoj rad na monitoru, što omogućava male rezove, duge svega nekoliko milimetara, bezbedan rad, kao i minimalnu traumu dubljih struktura, a to sve ukupno rezultira puno brzim i lakšim postoperativnim oporavkom. Često se u sklopu liftinga lica rade i korekcije kapaka, kao što postoji mogućnost i kombinovanje ove hirurške metode sa nizom manje invazivnih metoda kojima je moguće dodatno korigovati konture lica da bi sve ukupno rezultat bio bolji.

Nakon ovakvih hirurških procedura u sklopu neposrednog postoperativnog oporavka u našoj bolnici se ostaje jedan do dva dana nakon operacije kada se skidaju zavoji, a konci se skidaju najčešće između petog i četrnaestog dana.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drdraganm

Dr Dragan Milivojević

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

dusanovic

Dr Aleksandar M. Dušanović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Specijalista opšte hirurgije

drvladimir

Dr Vladimir ANIČIĆ

Specijalista plastične
i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com