Lasersko oblikovanje tela

Lasersko oblikovanje tela je najnovija neinvazivna tehnika redukcije masnih naslaga na trbuhu i butinama, nadlakticama i na regiji podbratka. Kada se kombinuje sa prethodnim smrzavanjem masnih naslaga (kriolipolizom) daje posebno dobre rezultate kod upornog i tvrdog celulita u stadijumu III i IV.

oblikovanje

Obzirom da je lasersko oblikovanje tela nehirurški tretman ima značajne prednosti u odnosu na klasičnu hirušku lipolizu, a pogotovo u odnosu na mezoterapijsku lipolizu gde se koriste različite strane supstance u svrhu topljenja masnih naslaga. Laserski tretman je siguran, komforan, efikasan i individualno se prilagođava svakom pacijentu. Bez ograničenja se primenjuje za sve tipove kože, ali nije metoda za redukciju telesne težine.

Povećanjem temperature u dubini masniiih naslaga na 45 stepena celzijusa, u trajanju od 15 do 20 minuta, trajno se uništavaju masne ćelije. Pri tome se površina kože hladi, kako bi tretman bio maksimalno komforan, bez ikakvog bola i bez mogućnosti da se na površini kože naprave toplotna oštećenja. S obzirom na dobro poznate osobine lasera da u isto vreme utiču na stvaranje kolagenih vlakana u koži, nakon ove vrste tretmana nema opuštenosti i mlitavosti kože.

Kontrolaindikacije za ovu vrstu tretmana su pacijenti koji uzimaju lekove koji povećavaju fotosenzitivnost, epilepsija, trudnoća, maligniteti, hemofilija i metalni implanti u zoni tretmana.

Kriolipoliza je najsavremenija, nehirurška, neinvazivna i potpuno bezbedna tehnika za uklanjanjanje lokalizovanih masnih naslaga i celulita kao što su naslage na struku iznad bokova, na zadnjici, stomaku, leđima, nadlakticama, nogama i podbratku i sve to bez korišćenja anestezije.

Efikasno i forsirano se hladi masno tkivo do stepena postizanja kristalizacije u masnim ćellijama. Postignuta kristalizacija unutar masnih ćeliija je nepovratan proces i dovodi do konačnog oštećenja masne ćelije i njenog poropadanja, bez potrebe da se naknadno interveniše usisavanjem masnih naslaga. Efekasnost tretmana se vidi kroz progresivan gubitak masnih naslaga (do 3 santimetra nakon jednočasovnog tretmana). Oko 7 milijardi ćelija biva oštećeno usled hladnoće (između 0 stepena celzijusa i 10 stepena celzijusa koja prolazi kroz sistem), a zatim ih telo fizički eliminiše.

Laserska redukcija masnih naslaga i kriolipoliza nisu metode mršavljenja, već tehnike redukcije masnih naslaga sa remodeliranjem strukture kože. Ovi tretmani su odobreni od strane FDA.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drjasmina

Dr Jasmina Kozarev

Specijalista dermatologije i
laserske dermatohirurgije

drnkojic

Dr Nikola Kojić

Lekar na specijalizaciji plastične,
estetske i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com