Laserska epilacija

Epilacija laserom je najtrajniji i najefikasniji način uklanjanja dlaka sa svih delova tela - praktično nema ograničenja kada su u pitanju zone koje se mogu na ovaj način tretirati.

epilacija

 

Tokom laserske epilacije emitovanu lasersku svetlost apsorbuje pigment koji se nalazi u korenu dlake i folikulu, svetlosna energija se transformiše u toplotnu energiju koja dovodi do uništavanja korena i folikula dlake. Na ovaj način laserski zrak deluje selektivno na strukture dlake, bez oštećivanja okolne kože.

Osnovne prednosti laserske epilacije:

  • Trajan efekat nakon kompletnog tretmana epilacije
  • Smanjena mogućnost iritacije, alergijskih reakcija ili infektivnog folikulitisa
  • Laserska svetlost doprinosi bržem i efikasnom delovanju na postojeće upalne procese
  • Isključena je mogućnost povratne reakcije kože, vezane za stimulaciju rasta dlaka
  • Nema neželjenih reakcija kože u tretiranoj zoni

Broj tretmana je individualan i zavisi od brojnih faktora: strukture dlake, zone koja se tretira, starosne dobi, hormonske slike, upotrebe lekova itd. Obično je potrebno oko 7 tretmana za zone na telu i oko 10 za zone na licu. Ukoliko je hormonska slika stabilna, dobar kozmetički efekat epilacije traje od nekoliko meseci do više godina.

Nipošto ne bi trebalo uklanjati malje voskom ili nekom drugom mehaničkom metodom dve do tri nedelje pre laserskog tretmana. Međutim, neposredno pre samog tretmana malje bi trebalo ukloniti brijačem, depilacionom kremom, ili ih treba iseći tako da budu blizu nivoa kože. Ovo je neophodno kako bi se smanjio osećaj nelagodnosti tokom tretmana.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drjasmina

Dr Jasmina Kozarev

Specijalista dermatologije i
laserske dermatohirurgije

drnkojic

Dr Nikola Kojić

Lekar na specijalizaciji plastične,
estetske i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com