Korekcije i redukcije ožiljaka

Mnogobrojni su razlozi nastajanja ožiljaka. U proseku 4,5 do 16% populacije ima neku vrstu ožiljaka, što, u zavisnosti od stepena izobličenja, može imati značajan uticaj na psihu pacijenta.

oziljci

 

Ožiljci se formiraju uvek na mestu gde je prekinut kontinuitet kože bez obzira da li se radi o posledici traumatske ozlede kože ili hirurške intervencije.

U proseku 4,5 do 16% populacije ima neku vrstu ožiljaka, što, u zavisnosti od stepena izobličenja, može imati značajan uticaj na psihu pacijenta. Uz manjak samopouzdanja, pacijenti koji imaju ožiljke, mogu iskusiti i ograničenu pokretljivost, svrab, bol ili poremećaj osećaja bola.

Trenutni zlatni standard za tretiranje hipertrofičnih ožiljaka i keloida predstavljaju Nd:YAG laser dugog pulsa, Q switched NdYAG laser i frakcionisani Er:YAG laser. To su laseri najnovije generacije koji mogu da rade sve što i dosadašnji laseri, uključujući i procese koji drugi laseri ne mogu. Njihova osnovna prednost je u tome što ne izazivaju termičko oštećenje okoline u toku svoga rada, a što je postignuto skraćenjem vremena dejstva laserskog zraka uz povećanu snagu.

Nasuprot neželjenim efektima koji prate tradicionalne ablativne terapije celih površina, a koji mogu da podrazumevaju vlaženje, stvaranje kraste, infekcije i hiperpigmentacije, pacijenti koji su tretirani frakcionisanim laserima osećaju manje bola i kod njih se javlja samo prolazan edem i/ili eritem, koji traje samo nekoliko dana. Dodatno, frakcionisani neablativni tretmani se dobro podnose, imaju minimalne neželjene efekte, minimalnu količinu bola i kratko vreme oporavka.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

drjasmina

Dr Jasmina Kozarev

Specijalista dermatologije i
laserske dermatohirurgije

drnkojic

Dr Nikola Kojić

Lekar na specijalizaciji plastične,
estetske i rekonstruktivne hirurgije

logo_futer(1)

Kumodraška 241v, 11000 Beograd, Srbija

+381.11.246.06.97, +381.11.397.03.51, +381.11.247.29.46

kontakt@stmedica.com